Cevea

EU's hvidvaskdirektiv: Et effektivt værn mod skatteunddragelse?


Dato og tid

Mandag d. 12. juni 2017 kl. 17:00 til 19:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 12. juni 2017 kl. 12:00

Sted

CBS - Copenhagen Business School, lokale S 10 (Deloitte Auditorium)
Solbjerg Plads 3
2000 Frederiksberg
Denmark

Arrangør

Cevea
+45 33 12 68 00
cevea@cevea.dk

Nordea og Danske Banks involvering i den globale hvidvaskningsskandale Global Laundromat satte igen fokus på danske bankers tvivlsomme rolle i international hvidvask og skatteunddragelse. I kølvandet på skandalen erklærede erhvervsminister Brian Mikkelsen, at bankerne historisk set har svigtet deres tilsyn med hvidvaskningslovgivningen og derfor skal reguleres mere. Ved en nylig høring i Folketingets skatte- og erhversudvalg erkendte storbankerne endvidere, at de ikke har været dygtige nok til at forebygge hvidvask.

Tænketanken Cevea sætter derfor fokus på de verserende EU-forhandlinger om ændring af hvidvaskdirektivet, som Kommissionen har fremsat i lyset af skandaler som Laundromat, Panama Papers samt Lux- og Swiss-Leaks. Vi har samlet en række førende eksperter på området til en paneldebat omkring, hvorvidt hvidvaskdirektivet og de foreslåede ændringer udgør et effektivt værn mod de problemer med skatteunddragelse og hvidvask, som skandalerne har blotlagt - samt hvad Danmark og EU som aktører kan gøre for at finde en god løsning på det globale hvidvask-problem.

Vi spørger blandt andet - er reguleringerne vidtrækkende nok, eller skal der skrappere midler til? Skyldes skandalerne svigt i lovgivningen, eller at bankerne ikke har været dygtige nok til at håndhæve reglerne? Og kan man i det hele taget regulere sig ud af, hvad der i kraft af skandalernes omfang og tilbagevendede karakterkunne være et problem med den fremherskende kultur i bankerne?

Kom, hør og diskuter med.

Programmet

17:00 - 17:10 Velkomst ved Kristian Weise, Direktør Cevea
17:10 - 17:40 Oplæg om Finanstilsynets tilsynsaktivitet ved Thomas Brenøe, Vicedirektør ved Finanstilsynet
17:40 - 18:30 Debat med Thomas Brenøe, Vicedirektør ved Finanstilsynet,  Duncan Wigan, Lektor ved CBS, Lars Koch, Director of Programme & Influence ved Oxfam Ibis, Kenneth Joensen, Juridisk Direktør ved FinansDanmark samt Lea Wermelin, MF (S) og formand for Skatteudvalget.
18:30 - 19:00 Spørgsmål og debat med publikum 


Arrangementet er en del af projekt omhandlende EU og finanssektoren mellem Tænketanken Cevea og professor ved AAU, Inge Røpke. Projektet er støttet af Europa-nævnet.

NB: Oplægget foregår på dansk, mens den efterfølgende paneldebat foregår på engelsk. Tilmelding er nødvendigFind vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Cevea
+45 33 12 68 00
cevea@cevea.dk